Brzdy -jaké destičky,jaké kotouče-zkušenosti

Re: Brzdy -jaké destičky,jaké kotouče-zkušenosti

Příspěvekod riderhenry » 17 zář 2014, 22:29

Má někdo zkušenosti s brzdovými destičkami Brmebo PERFORMANCE? Čeká mě výměna zadních desek a automaticky (díky ceně a dostupnosti) jsme skončil u EBC, ale moc se mi do nich nechce, protože jsem zatím nebyl s žádnými jejich deskami úplně spokojený (Black, Green a Red - teď bych zkoušel případně Yellow...). Cena by se dala u Bremba srazit na ještě nižší hodnotu než u EBC (pod 2000 Kč).
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Jr. » 17 zář 2014, 22:39

Mam na zadních YS už 7 dní na okruhu a bez nejmenšího problému ;). Práší tak nějak klasicky, jak trochu výkonnější desky práší...
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod drgi » 18 zář 2014, 08:04

riderhenry píše:Má někdo zkušenosti s brzdovými destičkami Brmebo PERFORMANCE? Čeká mě výměna zadních desek a automaticky (díky ceně a dostupnosti) jsme skončil u EBC, ale moc se mi do nich nechce, protože jsem zatím nebyl s žádnými jejich deskami úplně spokojený (Black, Green a Red - teď bych zkoušel případně Yellow...). Cena by se dala u Bremba srazit na ještě nižší hodnotu než u EBC (pod 2000 Kč).

Co konkretne ti s EBC chybalo, vadilo?

ja mam USR + Redstuff, na okruhu fungovali bez problemov. V zime je citit ze potrebuju 1-2 zabrzdenia na zohriatie, za studena brzdia cca ako seriove platne. Ale to je aj tym, ze Redstuffy sam vyrobca odporuca na velke tazke auta, alebo s vykonom 300k a viac.
drgi

Příspěvekod riderhenry » 18 zář 2014, 10:47

Zdaleka nejsou tak dobré, jako Hawk HP+ nebo desky od Wilwoodu, které teď mám. Jsou takové "tupější", v porovnání s výše zmíněnými navíc vydrží mnohem méně a zdá se mi, že i nejvíc práší, ale to moc neřeším a nesleduju. I když Black staff (dneska tomu říkají "Ulti-něco" myslím) sem moc nepatří, tak to byly vyloženě strašné desky - nejhorší, jaké jsem kdy zažil napříč všemi auty a značkami desek. Stačilo projet 3 zatáčky a ostřeji zabrzdit a pedál se propadl až na kobereček (brzdovka byla OK + opletené hadice). Greenstuff mi přišly jako normální civilní desky, ale na okruh bych je určitě nedoporučil.
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod Zed » 18 zář 2014, 10:56

Brembo Performance desky jsem měl vpředu minulej rok nějakou dobu (několik trackdays - Mýto, Písek, Most, kilometrově několik tisíc, půl sezony) a znovu bych do nich nešel, naopak bych šel znovu do Yellow.. Krom toho, že ty Bremba zmizely zatraceně rychle, tak mi nepřišlo že by byly něco extra, pocitově horší než YS co se týče účinku, v pedálu jsem měl s YS daleko lepší pocit. Nezkoušel jsem Red stuffy, ale k takovýmu kroku nemám žádnej důvod a příjde mi to jako vyhozenej peníz, když mají v nabídce Yellow.. Tento rok jezdím vpředu DS2500 a vzadu stále první YS (3 sezony) a krom toho, že mi občas DS písknou při jemným dobržďování, tak jsem s něma zatím nejspokojenější.
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod riderhenry » 18 zář 2014, 15:28

Díky za reference. Jelikož hledám brzdy jenom na zadek, tak DS2500 asi vypadávají - i když se vyrábějí, tak je většinou všude nemají, nebo stojí nesmysl (4000 Kč apod.) s tím, že ani nejsou dostupné. Vypadá to teda spíš na Yellow Stuff, snad budou opravdu o poznání lepší než Red Stuffy.
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod drgi » 21 zář 2014, 21:10

YS su lacnejsie nez DS2500, aspon v tych par pripadoch co som pozeral.
Dalsia vec je, ze vzadu nesmu byt lepsie brzdove platnicky nez vpredu. V extreme predok prestane brzdit ale zadok nie.
Zvlast u mx5 by som na to kladol doraz, takze bud daj rovnake platne ako mas vpredu, alebo Yellowstuff vpredu aj vzadu.
Dalsia moznost je EBC Bluestuff, za studena funguju rovnako ako YS, ale maju vyssi koeficient trenia nez YS, dlhsiu zivotnost a znesu vyssie teploty.
drgi

Příspěvekod riderhenry » 22 zář 2014, 21:30

S předkem problém nebude, ten brzdí více než dost, jelikož mám BBK od Wilwoodu, i když jen ten základní...

http://www.wilwood.com/BrakeKits/BrakeK ... option=All

Po čase jsem přešel z Wilwood BP-10 destiček na BP-20. Nějaká data pro srovnání s YS od EBC jsem ale nenašel.
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod AndrewG » 22 zář 2014, 21:36

ja by som na tvojom mieste moc nešpekuloval. buď tie YS alebo carbotech. tie by som asi dával aj dopredu potom, ako bolo vyššie spomenuté tie zmesy by mali byť podobné, ale ostalo to vyváženie rozumné, ale myslím že s BBK v predu to bude vždy brzdiť lepšie na predok ako zadok s čímkoľvek :)
AndrewG

Příspěvekod PeterS » 23 zář 2014, 20:41

EBC YS
IMG_5458.JPG

ale za ten brzdný účinok to stojí :lol:
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Obrázky: 14

PředchozíDalší