Brzdy -jaké destičky,jaké kotouče-zkušenosti

Re: Brzdy -jaké destičky,jaké kotouče-zkušenosti

Příspěvekod AndrewG » 29 črc 2014, 20:49

odporucate pri vymene dosticiek aj vymenu kotucov ? (stock=>ebc yellow)
ma tu niekto skusenosti s EBC yellow ?
AndrewG

Příspěvekod drgi » 11 srp 2014, 20:49

Ak mas povodne kotuce dostatocne hrube (teda viac ako je minimalna hrubka kotuca udavana vyrobcom), tak nemusis menit kotuce. Ale s hladkymi, nedrazkovanymi kotucmi nevyuzijes moznosti Yellowstuffov, resp. ziadnych sportovych/zavodnych platniciek naplno.

Yellowstuff su vyborne platne, jazdi ich kopa kamosov civilne aj zavodne (slalom, okruhy, rally), ti rychlejsi ale presli na Bluestuff (lepsi brzdny ucinok, cca dvojnasobna zivotnost), Blue vsak nemaju homologizaciu do cestnej premavky.

Kazdopadne vyber kotucov a platni zavisi od toho, ako chces s miatkou jazdit.
drgi

Příspěvekod AndrewG » 11 srp 2014, 20:59

s drazkovanymi kotucmi riskovať určite nebudem, už sú na ceste hladké seriove kotuče predok aj zadok a aj dosky na predok a zadok. som zvedavý čo to teda povie, hlavne keď už budú aj s R1R gumami, na tých čo mám teraz predpokladám že ABS nedá moc šancu tomu aby sa ukázali :-)
AndrewG

Příspěvekod MAXsport » 22 srp 2014, 05:06

drgi píše: Ale s hladkymi, nedrazkovanymi kotucmi nevyuzijes moznosti Yellowstuffov, resp. ziadnych sportovych/zavodnych platniciek naplno.

ale no tak :roll: to ti někdo pověděl nebo kde čerpáš takovou zkušenost? :-)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod drgi » 29 srp 2014, 00:32

logicky mi to vychadza, ze ak drazky chladia platnicky, resp. odvadzaju vznikajuce plyny v platnicke, tak ziadne drazky = zhorseny odvod plynov.

samozrejme ze sialenosti typu CL su uplne iny level o akom sa tu bavime my :)
https://www.youtube.com/watch?v=E7RQNjRHFik
drgi

Příspěvekod MAXsport » 29 srp 2014, 02:58

Každé má plus a proti, to že kotouče jsou ploché neznamená, že nevyužiješ jejich potenciál, každá drážka znamená menší třecí plochu.

Podle mě by se každý spíš měl naučit brzdit než kupovat drahý kotouče s destičkama, které nevyužije :-) Já jsem přehřál brzdy jenom jednou a to když jsem poprvé nasadil semislick :lol:
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod drgi » 01 zář 2014, 20:29

ano, drazky a jamky znamenaju mensiu treciu plochu. napr. EBC preto odporuca VZDY pouzit lepsie platne (Greenstuff a vyssie) na drazkovane kotuce.

slicky - to je zase uz druha vec, je zbytocne mat super brzdy, ked sa ti zacnu smykat pneu ako prve. 8-)
drgi

Příspěvekod AndrewG » 01 zář 2014, 21:13

tak verim ze je cas poreferovat co to o yellowstuff doskach pouzitych na hladkych kotucoch :-) zatial len prva recenzia najazdene do 50km ale podstivo rozbrzdovane z rychlosti okolo 80-0 a 130-20 niekolko krat.
hned po namontovani na vsetky brzdy, som vysiel z garaze a pomaly asi do 50kmh som sa vozil okolo domu ci to vobec brzdi, najprv boli neiste samozrejme :-)
neskorej som zacal verit svojej praci a zacal da rozbiehat na cca 80-100kmh s brzdenim az na 0.
par brzdeni a vratenie sa pred dom s dymiacimi brzdami :-D a smraduu ze to museli citit aj susedia... no potom som prvy raz previezol aj rodicov, otec prvy brzdenie s nim asi zo 60kmh na nulu a nechapal :D to este neboli rozbrzdene...
dalsi den auto stalo... dalsi den som isiel za priatelkou tak som si cestou par krat pozabrzdoval ostrejsie na mokre a zda sa mi ze tie turanzy drzia lepsie na vode ako suchu :-D ked som zastavil a vystupil uz som videl ako po diskoch steka prach z dosticiek takze budu fakt dost prasit ked to clovek hroti :-)
cestou domov som si dal brzdenie zo 110-20 a nechapal som !
oci som mal asi az na skle a to som nebrzdil naplno... fakt sa klaniam brzdia perfektne, neviem sa dockat na uhp gumy ktore tomu este pomozu... dalsie recenzie pridam postupom casu mozno budu brzsit este viac :-)
1.8NA stock hadice, v novembri nahradia pancuerove
AndrewG

Příspěvekod drgi » 03 zář 2014, 21:28

aku znacku pancierovanych brzd ides kupit?
drgi

Příspěvekod AndrewG » 03 zář 2014, 21:40

Technafit mám na ceste z US
AndrewG

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5